Динамо і "Рубін" вийдуть у плей-офф Ліги чемпіонів

Заслужений тренер України і футбольний експерт Анатолій Заяєв поділився враженнями від матчу “Інтер” – “Динамо”, та оцінив шанси киян у боротьбі за вихід у плей-офф Ліги чемпіонів.

“Результати матчів у Мілані та Барселоні мене дуже порадували, але не сильно здивували. Звичайно, італійці та іспанці вважалися фаворитами, але, повторю банальну річ – в Європі не залишилося слабких команд.

У всякому разі, у такому турнірі, як Ліга чемпіонів. Подивіться самі, у групах вже давно немає команд, які “зливали” б всі матчі. Навіть представники Кіпру, Словаччини, Румунії та Угорщини примудряються брати очки. Що вже тут говорити про такі команди, як “Динамо” і “Рубін”, які диктують футбольну моду в Східній Європі? Це правильно, що, незважаючи на авторитети, ми виходимо на поле і на рівних б’ємося проти найсильніших суперників, здобуваючи при цьому необхідний результат.

Повторю слова Валерія Газзаєва: “Динамо” могло перемагати в Мілані, для цього у нас були моменти, і в цьому полягає головна проблема. Одна справа, коли кияни не реалізовують такі моменти в чемпіонаті України – рівень суперників дозволяє постійно сидіти біля їхнього карного майданчика, так що свої два-три м’ячі “Динамо” стабільно забиває. У Європі ж такі епізоди – на вагу золота, і їх треба використовувати максимально ефективно.

Хоча, підкреслю, мене дуже тішить те, як прогресує “Динамо”, як ми, пресингуємо і в центрі поля, і в чужому карному майданчику. Повірте мені, з кожним матчем у Лізі чемпіонів кияни гратимуть все краще і краще. Тому я дивлюся в майбутнє з оптимізмом, і вірю, що в другій половини дистанції команда зіграє ще краще, ніж в першій і, отже, набере ще більше очок. Все ж таки, у нас зручний календар, з “Інтером” і “Барселоною” ми граємо вдома.

Що стосується перемоги “Рубіна” в Іспанії – так, це сенсація. Але, давайте говорити до кінця: гравці “Барселони” зараз трохи переситилися футболом, і у них почався певний спад, така собі криза ідей. Це нормально, тому що команда – це живий організм, і вона не може провести весь сезон на одному рівні, тому й трапляються такі чорні відрізки. Я дивлюся всі матчі “Барселони”, у минулому турі чемпіонату вони не зуміли обіграти “Валенсію”. Можливо, що цей спад іспанців триватиме до кінця групового раунду Ліги чемпіонів, що грає на руку “Динамо”.

У будь-якому випадку, я вірю, що й “Динамо”, і “Рубіну” під силу вийти з групи, і ми зараз спостерігаємо другий старт, при якому шанси у всіх команд практично рівні”, – вважає Заяєв.

admin