Дослідження: останній тиждень жовтня – найбільш марний для роботи

Понеділок, 26 жовтня, виявився найбільш непродуктивним робочим днем впродовж усього року. Через наближення зими у багатьох людей почалася депресія.

За даними дослідження британських вчених, на поточному тижні продуктивність праці впаде на цілих 50%. Працівники почали більше втомлюватися, гірше справляються з своїми обов’язками або зовсім ігнорують роботу.

52% опитаних британців визнали, що в понеділок, 26 жовтня, їм буде важко виконати звичайний обсяг роботи. При цьому 8% зовсім у цей день не пішли на роботу, пославшись на хворобу, з’ясувала компанія Promotur, яка опитала 2 тисяч працюючих громадян.

Як пояснили психологи, відчуття втоми при наближенні зими викликано браком світла.

“Зимова хандра – це не жарт. Вона здатна впливати на ваші робочі показники, заважаючи концентруватися і займатися звичайною рутиною, може позначатися на ваших стосунках, знижуючи лібідо, і на суспільному житті, адже людина стає більш дратівливою і асоціальною”, – зазначив доктор Крістіан Джессен.

За його інформацією, тільки у Британії два мільйона таких “проблемних” людей. “Краще лікування – це отримувати більше світла”, – наголосив доктор.

Нагадаємо, раніше британські психологи вивели формулу щасливого дня, за якою в поточному році найщасливішим днем було визнано 19 червня. Щасливий день, на думку експертів, забезпечують такі показники: спілкування, можливість насолоджуватися природою, температура повітря і погода, дитячі спогади про канікули, передбачає перебування поза стінами.

admin