ЮНАК ЗГВАЛТУВАВ І ВБИВ ЧОЛОВІКА ЧЕРЕЗ 200 ГРИВЕНЬ БОРГУ…

ПОНІВЕЧЕНИЙ ТРУП НА СТАДІОНІ

Стадіон “Автомобіліст” на вул.Капушанській в Ужгороді–місцина хоча й віддалена від центру, проте доволі багатолюдна. Тут часто ганяють м”яча футболісти, та й люди ходять через стадіон із “Нового” району у Боздоський парк на каруселі й за мінеральною водою з джерела. Але того ранку хтось із перехожих виявив у кущах поруч зі стежиною через стадіон страшну знахідку–закривавлене тіло людини!

Близько восьмої години ранку у вівторок повідомлення про труп на стадіоні надійшло по телефону від невідомої особи в Ужгородське міське управління міліції. На місце скоєння злочину негайно виїхала слідчо-оперативна група. Прибули також в.о. прокурора міста Андрій Малинич, в.о. начальника ГУМВС генерал-майор міліції Віталій Глуховеря, заступник начальника Василь Русин, начальник міського управління Віталій Шимоняк, інші керівники міліції.

У кущах під купою сміття і гілок лежав труп чоловіка років 45-50. Біля нього на землі валялася закривавлена дерев’яна палиця, а також… людський зуб і частина вуха! З усього було видно, що нещасного перед смертю жорстоко мучили. До того ж, в чоловіка була… закривавлена сідниця й не було штанів та спідньої білизни. Як опісля з’ясує судмедекспертиза, нещасного перед смертю ще й згвалтували, до того ж із застосуванням цієї самої закривавленої палиці… Але що за нелюд вчинив таке жахіття?!

РОЗУМНИЙ АМУР

Для пошуку вбивці на ноги було піднято чи не весь особовий склад міліції. На допомогу розшуковцям прибув кінолог Василь Іванічко зі своєю вівчаркою Амуром. Саме розумній собаці й судилося відіграти основну роль в розкритті жорстокого вбивства.

Невдовзі в поле зору міліціонерів потрапило троє молодих лобуряк, яких затримали неподалік стадіону. Затриманих вирішили “познайомити” із Амуром. Для чистоти експерименту залучили й сторонніх осіб. Кінолог Іванічко дав собаці понюхати знайдену на місці скоєння злочину закривавлену гілляку й наказав: “Шукай!”. Яким же було здивування присутніх, коли розумний Амур, обнюхавши кожного із затриманих, впевнено підійшов до… наймиршавішого із них–смаглявого хлопчака з побитою мармизою, в спортивних штанах і в червоній футболці! Коли службовий собака впевнено ліг біля підозрюваного, сумнівів уже не було: саме запах цього молодика розумний собака винюхав на знарядді скоєння злочину.

Подальшу бесіду із підозрюваним продовжили в міському управлінні. Тут і з’ясувалося, що 17-річний Михайло–родом із Перечинщини. Хлопчина вже тривалий час “бомжує” в Ужгороді, ніде не вчиться і не працює. Спершу молодик пробував заперечувати свою причетність до скоєння злочину, проте після того, як судові експерти провели відбір зразків його волосся, рук, шкіри, що співпали з речовими доказами, знайденими на вбитому, відпиратися вже не було сенсу.

ФАТАЛЬНІ 200 ГРИВЕНЬ

В Ужгороді Михайло подружився з “бомжем” на прізвисько “Рижий”. Останній – це, як з’ясували невдовзі міліціонери, 51-річний житель одного з сіл Свалявщини Василь. З яких причин свалявець тинявся Ужгородом, наразі не відомо. Обидва нероби заробляли на життя тим, що збирали пляшки, здавали їх, а на отримані гроші пиячили на території стадіону “Автомобіліст”. Словом, звичайні “бомжі”, яких в Ужгороді, мабуть, сотні. У той злощасний день, після розпивання кількох пляшок горілки, Михайло пригадав “Рижому” (принаймні він сам так каже), що той заборгував йому 200 гривень. Старший, на свою біду, став відпиратися, що винен гроші. П’яний молодик заходився “наставляти” дядька кулаками. Однак побоїв йому видалося замало–негідник ще й згвалтував чоловіка в неприродний спосіб. А далі проробив це саме вже палицею…

Як з’ясувала судмедекспертиза, нещасний помер від больового шоку. У нього виявлено пошкодження легені, переломи всіх ребер, травми голови, носа, органів малого тазу.

Убивці “світить” за скоєне від 10 до 15 років тюрми. Йому також доведеться пройти психічну експертизу, позаяк не віриться, що людина зі здоровою психікою здатна на таке жахіття.

Тим часом правоохоронці з’ясовують, чи не причетні до вбивства, окрім затриманого юнака, ще й інші особи. Адже множинний характер нанесення тілесних ушкоджень не виключає того факту, що вбивць могло бути й кілька. За даним фактом порушено кримінальну справу, слідство по справі триває.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

admin