Закарпатська облрада звільнила директора санаторію «Перлина Карпат», в якому отруїлися діти

Підставою для рішення облради стала заява С. Сікори.

«Це рішення є актом адміністративно-правового впливу обласної ради, як власника, на об’єкт обласної комунальної власності з метою його найбільш ефективного використання, вирішення питання його заборгованості перед обласним бюджетом та збільшення надходжень до нього», – сказано в рішенні облради.

Довідка ЗІКу.

4 липня о 23.55 з потяга «Ужгород–Київ» до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» були госпіталізовані 72 особи, які після оздоровлення їхали із санаторію «Перлина Карпат» до Києва, – 65 дітей віком від 8 до 17 років і 7 дорослих.

Через декілька годин у Тернополі були госпіталізовані ще 2 дітей та у Хмельницькому – 2 дітей з цього потяга Решта дітей та супроводжуючих дорослих у кількості 180 осіб доїхали до Києва, де ще 6 дітей були госпіталізовані.

У санаторії «Перлина Карпат» виявлено збудники сальмонели і стафілококу. Цих збудників спеціалісти СЕС виявили у змивах холодильників для зберігання риби та м’яса, на дошках для різання, у маслі «Селянське» і салаті зі свіжих овочів.

ЗІК

admin