Ужгород без кордонів

Молодь Ужгорода активно руйнує кордони національних стереотипів, міжкультурного спілкування та традиційного навчання . З 10 лютого по 10 квітня в місті проходить соціальний освітній проект «Світ без кордонів» у рамках міжнародної молодіжної організації AIESEC.
Представники різних культур читають тренінги ужгородським школярам та студентам. Стажери з Тайваню, Таджикистану, Грузії провели тренінги у місцевих школах. Ознайомивши учнів з культурою рідної країни, проводили різні ігри, дискусії англійською мовою.
«В Україні такий проект проводиться вже кілька років поспіль, та в нашому місті стартує вперше, – повідомляє керівник проекту Оксана Пецко.- Основною метою якого є розвиток лідерських якостей, підвищення рівня володіння англійською мовою та ознайомлення учнів старших класів та студентів з існуючими можливостями для допомоги здійснення усвідомленого вибору майбутнього. Вся програма проекту відбувається англійською мовою у формі діалогу тренера з аудиторією. Головною складовою проекту «Світ без кордонів» є різноманітні тренінги на теми лідерства, ораторського мистецтва, проектного менеджменту, постановки цілей, правил ефективного спілкування, визначення пріоритетів та взагалі ознайомлення дітей з іншими культурами, проблемами сьогодення та чимало інших речей, які є надзвичайно важливими для успіху сьогодні. В програмі проекту також передбачено проведення командних ігор, симуляцій та дискусійних клубів, є можливість не лише отримати нові знання в теорії, але і застосувати їх на практиці.
Участь є безкоштовною, оскільки організовує проект AIESEC – найбільша у світі міжнародна молодіжна організація, що надає молодим людям віднайти та розвинути свій потенціал заради позитивного впливу на суспільство. Організація є неприбутковою, а її учасники є волонтерами, котрі працюють заради власного розвитку та позитивних змін оточення.
Розважальним завершенням проекту «Світ без кордонів» планується проведення «Фестивалю культур», в якому братимуть участь іноземні волонтери. Приєднатися до святкування зможе кожен.
«Розширити власні кордони, відкрити для себе унікальний світ іншої країни, зруйнувати культурні стереотипи, розвинути власні організаційні та лідерські якості, вдосконалити професійні здібності має можливість кожен. Цю можливість надає наша організація», – запевняє президент локального представництва AIESEC в Ужгороді Тетяна Захаркевич.

Ганна Білей, оргкомітет
Владислава Подвич,
віце-президент з комунікацій AIESEC в Ужгороді
aiesec_uzhhorod@aiesec.net,

admin