Перший полігон побутових відходів австрійці побудують на Виноградівщині

Кілька років тому інвестор представив Концепцію комплексної системи поводження з побутовими відходами Закарпатського регіону і успішно її реалізовує. Створене підприємство ТОВ “AVE-Виноградів” надає послуги зі збиранням побутових відходів у Виноградові та районі. Сторони обговорили проект будівництва нового сучасного полігону для переробки і утилізації відходів у Виноградівському районі. Передбачається, що підприємство займатиметься збиранням та утилізацією твердих побутових відходів з Виноградівського, Хустського, Міжгірського та Іршавського районів.
– На Закарпатті ми маємо намір створити модель заводу європейського зразка, який стане оптимальним для вирішення проблем з відходами, – зазначив Гельмут Бюргер. – Підприємство застосовуватиме європейські технології – це стосуватиметься як збору сміття, так і його утилізації.
Керівництво компанії повідомило, що будівництво полігону на Виноградівщині планується розпочати вже цього року. Активно проводяться переговори між керівництвом австрійської компанії та органами влади краю щодо створення підприємств зі збирання і утилізації сміття.
Як виявилося, засновником компанії “AVE Grupp Austria” є відома в Австрії енергетична компанія, яка має багатий досвід щодо використання альтернативних видів палива. Тож співпраця в цьому плані має серйозні перспективи. Учасники переговорів дійшли згоди розробити проекти використання відновлювальної енергетики зі сміття і на Закарпатті.
– В Австрії сміттєпереробні заводи “AVE” виробляють теплову та електроенергію для промисловості, – каже керівник компанії. – Зважаючи на здорожчання енергоносіїв та їх вичерпність, перспектива у альтернативному паливі є беззаперечною.

Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації

admin