Віктор Ющенко в черговий раз порушив Конституцію України

Як наголошується в юридичному висновку, чинна Конституція України прямо забороняє Президентові України посідати таку посаду і виконувати пов’язані з цим функції. Частина друга статті 19 Конституції України закріплює обов’язок органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб діяти лише на підставі, в межах повноважень і у спосіб, передбачений Конституцією і законами України. Частина четверта статті 103 містить такі вимоги щодо несумісності: “Президент України не може мати іншого представницького мандату, посідати посаду в органах державної влади або в об’єднаннях громадян.”. Оскільки стаття 2 Закону України “Про політичні партії в Україні” визначає політичну партію як “зареєстроване згідно із законом добровільне об’єднання громадян – прихильників певної загальнонаціональної програми суспільного розвитку”, то очевидно, що голова політичної партії посідає посаду в об’єднанні громадян”.


Таким чином, відзначає “Правова держава”, Президент України не має права очолювати політичну партію Народний союз “Наша Україна”, оскільки таким чином порушує вимоги Конституції України щодо несумісності поста Президента України з окремими видами діяльності.


Що ж до самого президента, то одним порушенням більше, одним менше – немає різниці. З його-то рейтингом, та з рейтингом НУ один шлях – на вихід.



За матеріалами INTV

admin