Від Медведька зажадали подання на арешт Зварича

“Вже кілька тижні суспільство та ЗМІ активно обговорює “посівання” у львівському суді та кількість знайдених у судді мішків із грошима, але генеральний прокурор досі не спромігся внести до парламенту відповідне подання”, – повідомив заступник керівника фракції БЮТ Андрій Портнов.


Андрій Портнов також повідомив, що БЮТ вимагає притягнути до відповідальності представника президента у Верховній Раді Петра Олійника, який проходить по цій справі і у кабінеті якого (як голови Львівської ОДА у той час) голова Львівського адміністративно апеляційного суду і отримав хабар.


“Ми вважаємо, що дії представників президента та корумпованих суддів є ланками одного ланцюга”, – сказав заступник голови фракції БЮТ, додавши при цьому, що Блок Юлії Тимошенко вимагає об’єктивного і усестороннього розслідування.


Нагадаємо, що голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, якого Рада суддів звільнила у п’ятницю, перебуває в розшуку. Так одразу після звільнення, Зварич зник із приватної клініки, у якій проходив лікування, хоча й дав підписку про невиїзд зі Львова. Втім, безперешкодно залишити лікарню йому дозволила суддівська недоторканність.


Нагадаємо, 2 грудня Генпрокуратура порушила щодо Ігора Зварича кримінальну справу за фактом одержання хабара в особливо великих розмірах. Втім, взяти суддю під варту не вдалось через суддівську недоторканність. Під час обшуку в службових приміщеннях і квартирах Зварича і семи його колег правоохоронці вилучили $1 млн. доларів і 2 млн. грн. Зварич же прокоментував знахідку, як позичені гроші на будівництво будинку.



За матеріалами INTV, Play.ukr.net

admin