Кількість дітей позбавлених батьківського піклування в області збільшується

Тому Служба у справах дітей старається якомога швидше знайти для таких дітей сім’ю або влаштувати до дитячих будинків сімейного типу. З цією метою в області працюють дві програми. Це Регіональна програма подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2006-2010 роки та Регіональна цільова соціальна програма реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2008-2011 роки. На семінарі зверталося увагу на те, що законодавство динамічно змінюється, враховуючи нові обставини, які виникають в цій сфері. На державному рівні прийнято 67 нормативно-правових актів, які регулюють роботу з дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування.
Аналізуючи демографічну ситуацію зазначалося, що в області зменшується кількість дітей віком до 18 років. Якщо в 2003 році їх було 319 тисяч, то на початок 2008 року – 291 тисяча. В той же час збільшується кількість сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2006 році в області нараховувалося 1460 таких дітей, то в 2008 році на обліку в Службі у справах дітей їх було вже 1915. Близько 83% з них охоплені сімейними формами виховання або перебувають в дитячих будинках сімейного типу.
Учасники семінару зазначали про необхідність внесення змін до законодавства та звертали увагу на вчасне набуття дітьми правового статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, реформування існуючої системи виховання цих дітей.

Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації

admin