Шок: Ющенка зробили “шестіркою”

Так, якби вибори Президента України були проведені в кінці жовтня, то Віктор Янукович отримав би 24,3 % голосів українців, а Юлія Тимошенко – 23,9 %.



Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк може розраховувати на 5,4 %^


лідер КПУ Петро Симоненко – 4,9 %^


голова Народної партії Володимир Литвин – 4,4 %^


нинішній Президент Віктор Ющенко – 4,1 %^


лідер ПСПУ Наталія Вітренко – 2,0 %^


лідер Цивільного руху “Народна самооборона” Юрій Луценко – 1,4%^


народний депутат України Анатолій Гриценко – 1,3 %^


лідер СПУ Олександр Мороз – 0,5 %.



Проти всіх названих кандидатів проголосували б 11,1 % опитаних. Не змогли визначитися з відповіддю 9,8 % респондентів, а 7,9 % сказали, що не братимуть участі у виборах.


У другому турі виборів рейтинг Юлії Тимошенко і Віктора Януковича є однаковим: кожного з них збираються підтримати 34 % респондентів. Проти обох кандидатів проголосували б 16,8 %, не брали б участі у виборах 8,9 % респондентів, і 5,6 % поки що не визначилися.


Якби до другого туру президентських виборів вийшли Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко, то безумовну перемогу отримала б нинішній прем’єр-міністр. У цьому разі за Тимошенко мають намір голосувати 36 %, а за Ющенка – лише 6,9 % опитаних.


Якщо у другому турі виборів глави держави суперником Януковича був би Ющенко, то за чинного президента проголосували б 12,3 %, за лідера Партії регіонів – 40,2 %.


Всеукраїнське опитування проводився “Українським демократичним колом” на замовлення Інституту політики 24-30 жовтня 2008 р.


Статистична погрішність не перевищує ± 3 %.




Ніка Дмітрієва.





INTV

admin