МУКАЧЕВО – КОЛГОСП ДЛЯ БАЛОГИ

1. У терміновому порядку вирішити в місті питання про перенесення всіх закладів грального бізнесу за межі міста в одне компактне місце (на зразок ринку ГІД). Яке це зло, а скільки біди воно наробило і приносить в наші сім’ї, знають усі. Цю проблему реально вирішити на місцевому рівні.


2. Створити потужну будівельну комунальну фірму, яка буде проводити ремонти в державних установах, закладах охорони здоров’я та освіти за бюджетні кошти. Наскільки корумпована ця сфера, відомо багатьом, мова в першу чергу йде про так звані «відкати» чиновникам-замовникам. Ця тема набирає актуальності саме в нинішній час фінансової кризи, коли багато наших земляків-заробітчан повертаються з-за кордону без знайденої там роботи. Таким чином можна буде контролювати якість і своєчасність виконаних робіт, а частина прибутків буде повертатися у міську казну, а не осідати у власних кишенях. Дивлячись останнім часом на проведення ремонтних робіт у згаданих закладах, складається враження, що гроші у місті виділяються немалі.


3. Побудувати в кожному районі міста супермаркети від різних відомих фірм, які будуть конкурувати з «Барвою», що має знизити ціни на продовольчі товари в Мукачеві.


4. Розробити на місцевому рівні механізми повернення в комунальну власність об’єктів, що були вкрадені від громади міста шляхом проведення непрозорих аукціонів та інших різного роду маніпуляцій командою Балог. До таких в першу чергу треба віднести магазин ЦУМ, типографію й інші будівлі та земельні ділянки в центрі міста, які мають служити громаді Мукачева, а не одному клану. Чи відомо широкому загалу, що орендна плата з підприємців, які торгують у ЦУМі, за один місяць складає майже суму, за яку його було придбано не так давно в мукачівців. До того ж не секрет, кому зараз належить універмаг. Тому, хто бідкається, що в держави не вистачає коштів на проведення дострокових виборів мера, а сам успішно вирішив «приземлитися» в Києві.


5. Повернути бізнес підприємцям міста, який по «безпредєлу» було відібрано у них командою Балог після Помаранчевої революції.


6. Призупинити дорогі ремонти вулиць та тротуарів в центральній частині міста із заміною добротного асфальтного покриття на бруківку ( на зразок вулиць Духновича та Садова), поки в місті не буде відремонтовано дороги в мікрорайонах міста. Постійно інформувати громаду міста про суми, витрачені на ремонт доріг з місцевого бюджету та за рахунок дотацій, бо складається враження, що міські чиновники ведуть будівництво за свій кошт.


7. Заборонити забудову в місті парків, пішохідних та зон відпочинку, вилучити незаконно придбані ці ділянки командою Балог шляхом підкупу депутатів міської ради. Зберегти для мукачівців територію під будівництво на майбутнє, амфітеатру по вулиці Садовій, якщо цю територію ще не вкрали у громадян.


8. По-новому організувати роботу правоохоронців міста, щоб вони не бігали за бабками та циганами на ринках, що торгують з рук, щоб не перекривали по декілька чоловік пішохідні зони в центрі, бо для цього зараз є сучасна техніка, та не охороняли будинки і вулиці балог, прокурорів та суддів. А виконували свої функціональні обов’язки: цілодобово дивитися за порядком в мікрорайонах міста та однаково відноситись до всіх громадян.


9. Після виборів ініціювати заміну (ротацію) всіх керівників силових та фіскальних органів в місті, яких призначив Балога з метою проведення незалежної перевірки діяльності міської влади за останні роки. Поновити десятки незаконно закритих балоговими людьми в погонах кримінальних справ проти команди та місцевих чиновників і об’єктивно їх розслідувати.


10. Оприлюднити суми пенсій та зарплат теперішніх перших чиновників в міській раді. Чи доцільно громаді міста тримати пенсіонерів з такими пенсіями на керівних посадах в Ратуші і за які заслуги, бо кожний з них має чималий свій бізнес, а дехто і різного роду звання, як наприклад «Почесний громадянин Мукачева». Ніби вони важко працювали, немов в радянських колгоспах. На звання є багато достойніших в Мукачеві, але вони не наближені «до тіла».


Якщо З.Лендєл виконає хоча б половину з цих побажань, то я готовий за нього голосувати.


В. ГУТ, м. Мукачево,



«Трибуна»





Як „проходили” та фальсифікувалися минулі вибори у Мукачеві у відео ролику на п’ятій хивилині перегляду без коментарів

admin