Чим гірші мексиканці? З’ясувати не вдалося…

Лейтмотивом зустрічі стала турбота американського дипломата за українців, що часто стають жертвами шахраїв при спробі отримати візу для відвідин США та участі в розіграші лотереї “Грін кард”.


Як повідомив журналістам американський дипломат, Україна є лідером серед країн Європи за кількістю поданих заявок на участь у програмі “Грін кард”. Цього року кількість учасників розіграшу становить 9,1 млн. людей. Кількість українців, які бажають отримати американську візу, щороку зростає.


Як розповів журналістам пан Гендін, є декілька способів виїхати до Сполучених Штатів Америки. Основною є мета об’єднання з близькими родичами, які є громадянами чи постійними мешканцями США. Крім того багато людей мріють потрапити до Америки через працевлаштування або ж шляхом виграшу в лотереї “Грін кард”.


Віце-консул посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Леон Гендін не рекомендував громадянам України користуватися послугами різних організацій та агенцій, які нібито допомагають швидше отримати візу до США або ж виграти у лотерею “Грін кард”. Така легковажність може коштувати громадянам не лише грошей, але й можливості будь-коли у майбутньому одержати візу до США.


Американський дипломат наголосив: „ Немає жодних представництв, жодних посередників, які могли б вплинути на процес отримання візи”. Він також повідомив, що на прийом у консульстві можна записатися за телефоном посольства США в Києві (044) 207 -70- 71).


Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, як він може прокоментувати звинувачення стосовно візової політики США, яка має за мету “перекачування мізків” з інших країн, пан Гендін заперечив таку практику. Виявляється, до Америки може потрапити будь – хто, якщо державні органи США не мають підстав у відмові стосовно видачі візи. Америка, мовляв, відкрита для всіх.


Однак на запитання нашого журналіста стосовно “Берлінської стіни ” з Мексикою дипломат відмовився відповідати.


Отож, питання, чим гірші мексиканці за українців або всіх інших людей, з’ясувати не так і вдалося.


Микола Кошута,


Центр журналістських досліджень



Зустріч в Ужгороді з віце-консулом посольства СШАмерики в Україні Леоном Гендіним у відео ролику

admin