Закарпаття програло важливий матч сильному супернику

По історичних досягненнях “Закарпаття”, звичайно, випереджає “Севастополь”, однак окремо взятого матчу це не стосувалося. Господарі поля по грі виглядали куди сильніше за суперника.

Хоча для закарпатців починалося все не погано. Уже на п’ятнадцятій хвилині Невуче блиснув спостережливістю, помітивши, що голкіпер севастопольців Олександр Сокоренко далеко вийшов з воріт. Удар парашутом з 35 метрів, проти якого голкіпер виявився безсилим — 0:1.

Після голу господарі конкретно придавили ужгородців на їхній половині поля, змусивши нескінченно захищатися. У доданий до першого тайму час Ізвекову вдалося прорватися до штрафного гостей, однак його зупинив фол захисника “Закарпаття”. Пенальті виконав Гудзикевич — 1:1.

В другому таймі малюнок гри особливо не змінився. Очевидно, закарпатців цілком влаштовувала нічия, і вони не особливо рвалися до чужих воріт. Чого не скажеш про севастопольців.

Арбітр призначив штрафний удар неподалік від лінії штрафного ужгородців. Севастопольці без особливої хитрості відкотили м’яч під удар Гудзикевичу, який ударив у кут воріт. Сам Бабенко в момент розиграшу штрафного зробив крок убік від своєї позиції, і це негативно позначилося на ситуації — 2:1.

Далі севастопольці стали ще вільніше проникати до чужого штрафного. У підсумку їхнього нападника Шевчука збили в штрафному майданчику, що спричинило за собою призначення ще одного пенальті. До м’яча звично підійшов Гудзикевич – 3:1.

“Закарпаття”: Бабенко, Чижевський, Шопін (Костюк 83), Края, Домбрає (Микуляк 50), Єсін (Браїла 68), Кіктєв, Ковальчук, Ярош (Бабич 79), Давидов, Невуче.
Голи: Гудзикевич (46 п., 61, 86 п.) — Невуче (15).
Попередження: Ізвеков — Края, Браїла.

Лідерство у турнірній таблиці продовжує утримувати «Оболонь». Кияни ледь упоралися на виїзді із «Геліосом», забивши зусиллями Олександра Антоненка переможний гол на третій доданій до основного часу гри хвилині − 2:1.
Наступний тур відбудеться 2—3 жовтня. “Закарпаття” приймає ще одну кримську команду “Фенікс-Іллічовець”. У головному ж матчі туру зустрінуться “Оболонь” і “Севастополь”.

15-й тур
24—26 жовтня:
«Севастополь» − «Закарпаття» (Ужгород) − 3:1 (3000)
«Геліос» (Харків) − «Оболонь» (Київ) − 1:2 (600)
«Волинь» (Луцьк) − «Сталь» (Алчевськ) − 1:1 (4200)
«Фенікс-І.» (Калініно) − «Нафтовик-У.» (Охтирка) − 2:2 (800)
«Дністер» (Овідіополь) − «Динамо-2» (Київ) − 1:2 (450)
«Енергетик» (Бурштин) − «Десна» (Чернігів) − 1:2 (1100)
«Кримтеплиця» (Молодіжне) − «ІгроСервіс» (Сімферополь) − 2:4 (2000)
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) − «Княжа» (Щасливе) − 0:2 (2000)

16-й тур
2 жовтня: “Нафтовик-Укрнафта” – “Прикарпаття”, “Десна” – “Геліос”, “Динамо-2” – “Енергетик”, “ІгроСервіс” – “Дністер”.
3 жовтня: “Закарпаття” – “Фенікс-Іллічовець”, “Оболонь” – “Севастополь”, “Сталь” – “Кримтеплиця”, “Олександрія” – “Волинь”.

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

admin