Ужгород – візитна картка театральної України

В Міжнародному театральному фестивалі для дітей «ІНТЕРЛЯЛЬКА», що розпочався в Ужгороді в переддень святкування Дня міста – 4 жовтня, взяли участь колективи 10 країн. На прес-конференції в прес-центрі «Нове Закарпаття» директор Закарпатського театру ляльок «Бавка» Василь Чайкович озвучив для представників ЗМІ імена переможців міжнародного фестивалю.
Гран-прі отримав колектив з Білорусії (місто Гродно) за виставу «Трагедія про Макбет». Чорна магія, демонічні ляльки, монстри мутанти протистояли один одному на крихітному шматочку землі, обраному найвищими силами, як полігон споконвічної боротьби за владу… глядач (дітлахи, які прийшли на виставу з батьками), за задумом режисера знаходився на сцені разом з виконавцями, та брав безпосередню участь в незвичній постановці. Вистава, чомусь особливо гаряче сприймалася дорослими батьками та поважними членами журі. Очевидно в них виникали певні асоціації з тим, що нині відбувається у нашій Верховній Раді. Родзинкою фестивалю став також колектив з Китаю, для якого переліт був і нелегким і недешевим. За словами директора театру ляльок китайці витратили на дорогу власних коштів в сумі, яка дорівнювала половині бюджету фестивалю. Весь шлях колективу до західного кордону України контролював особисто китайський аташе.
Свято, за висновками гостей фестивалю, стало візитною карткою театральної України, і головне справжнім святом для дітей Ужгорода, та гостей міста.

Clipnews.info

Про ХІ міжнародний фестиваль театрів для дітей «Інтерлялька» у відеоролику.

admin