УКРСПЕЦЕКСПОРТ ПОСТАВИВ АФРИКУ “НА ВУХА”

У зв’язку з цим Голова парламенту Кенії Фред Капонді (Fred Kapondi) вимагає від міністра оборони та міністра внутрішньої безпеки Кенії надати усю документацію щодо оборудки з українською держкомпанією Укрспецекспорт і міністерством оборони Кенії та представити цю документацію для розгляду парламетської комісії щодо врегулювання конфлікту пов*язаного з захопленням морськими розбійниками суднa “Фаіна”.
Окрім того Голова парламенту Кенії Фред Капонді ,- передає Кенійська радіокорпорація,-зажадав від мінiстра оборони Кенії Юсуфа Хаджі (Yusuf Haji) пояснень стосовно того, яким чином окрім 33- танків на судні опинилось чимало іншої військової амуніції, в тому числі ситеми залпового вогню “Град”?
На це міністр оборони Кенії не зумів дати чіткої відповіді і припустив, що ручні ганатомети, фугасні снаряди і установки залпового вогню “Град” потрапили на судно разом з замовленими 33-ма танками в якості компенсації за недопоставлену українською стороною в Кенію зброї за контрактом 2007, або 2006 років і пообіцяв найближчим часом з*ясувати це питання і надати членам парламенту необхідні відповіді, пояснення та коментарі. На що член парламенту Кенії Маунт Елгон (Mount Elgon) у відповідь міністру оборони предсавив список зброї одержаної з України в якому зазначено,що Кенія торік одержала 40.000 автомаичної стрілкової зброї і 405 пересувних ракетних установок. “Де відомості стосовно замовлень систем залпового вогню “Град” іншої артилерійської зброї?” Поставив питання в лоб кенійський парламентарій міністру оборони і додав, що це питання необхідно негайно прояснити і оприлюднити цю інформацію, аби припинити поширення різних чуток та спекуляцій стосовно того, що Кенія планувала перекинути українську зброю в Судан, – сказав Маунт Елгон (Mount Elgon).
Окрім того парламент Кенії звернувся до Африканського Союзу з проханням допомогти в з’ясуванні того хто є власник судна “Фаіна”,чому він не підключається до переговорів з сомалійськими морськими розбійниками і яким чином цей пароплав “Фаіна” потрапив з її небеспечним вантажем потрапив в руки терористів?
Аби уникати в майбутньому таких конфліктів кенійський парламент звернувся до Союзу Африки з проханням провести саміт країн- членів Африканського Союзу з метою вироблення чітких правил безпечного перевезення зброї та вироблення дієвих і ефективних способів боротьби з морськими терористами.
Тим часом судно “Фаіна” з українськими громадянами на борту продовжує стояти у сомалійських водах неподалік міста Хобойо.
Фрегат “Неустрашимий в зону конфлікту ще не дійшов.

Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва(АЕАС)
http://ord-ua.com/categ_1/article_53283.html

admin