Спецгрупи будуть перевіряти, чи аптеки не завищують ціни на ліки

Слід зазначити, що хоча Закарпаття і отримує ліки з-за меж області, ситуація з цінами на лікарські засоби є стабільною. Такого підвищення вартості медичних препаратів, яке спостерігається в Україні, у нашій області немає.



Проте, з метою упередження суттєвого зростання цін на ліки, та для реалізації доручень, визначених розпорядженням Кабінету Міністрів України, в області створено робочі групи за участю Державної інспекції з контролю за цінами в Закарпатській області, Державної податкової адміністрації у Закарпатській області, Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів в Закарпатській області та представників правоохоронних органів.



В рамках роботи зазначених робочих груп, передбачається вивчення ситуації щодо росту цін на лікарські засоби та проведення спільних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, з питань додержання ними вимог розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 25.12.03 №643 „Про регулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення”( із змінами, внесеними розпорядженням голови Закарпатської облдержадміністрації від 18.08.06 №490).



До суб’єктів господарювання, що не додержуються встановлених граничних рівнів торгівельних націнок, будуть застосовуватись економічні санкції, зокрема, вилучатиметься вся виручка, отримана від необґрунтованого підняття цін та штраф у подвійному розмірі від суми порушення.



Державна інспекція з контролю


за цінами в Закарпатській області

admin