«Алльо, гараж!»: «Паша Мерседес», є…?

Більш ніж через рік після цієї події «Українська правда» написала: «Попри свій молодий вік, Павло Балога має бурхливу біографію та досвід у схемах фінансової оптимізації. На межі 1990 та 2000 років він проходив по кримінальній справі за фактами контрабанди на Закарпатті. На Павла Балогу активно збирали матеріали…


За даними правоохоронців, 13 серпня 1998 Павло Балога, якому був лише 21 рік, особисто ввіз на територію України «Мерседес-Бенц 320» та представив на митному посту документи з неправдивою вартістю автомобіля та підроблені документи, що підтверджують його права власності на нього.


Але це не все. За інформацією слідства, 24 вересня 1999 року таким же чином Павло Балога ввіз на територію України автомобіль «Мерседес Віто», знову пред’явивши на митному посту документи, які містять неправдиві відомості щодо типу автомобіля, його вартості та підроблені документи, що підтверджують право власності на нього.


За іронією долі, згодом цей «Мерседес Віто» був проданий до Закарпатської обласної адміністрації, яку тоді очолював Віктор Балога.


«Органами попереднього слідства зібрані докази щодо співробітника прокуратури Закарпатської області Балоги Павла Івановича, який, будучи посадовою особою, зловживаючи своїм посадовим становищем, організував злочинну групу. Безпосередньо під його керівництвом на територію України контрабандним способом було переміщено 17 автомобілів на суму близько 5 мільйонів гривень», – говориться в довідці, підготовленій Службою безпеки України.


За їх даними, протягом 1999-2000 Павло Балога «організував і керував митним оформленням цих автомобілів, надавав підроблені документи для розмитнення, ставив на документах нерозбірливі підписи замість підставних власників цих автомобілів, які контрабандно ввозилися в України за заниженням митної вартості».


Матеріали кримінальної справи №186, порушеної стосовно Балоги П.І. 15 лютого 2000 року Головним управлінням по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю дивним чином зникли. Відшукати їх вдалось через кілька років… в гаражі (!) колишнього начальника 1 відділу слідчого управління Служби безпеки України Миколи Герасименко (на цей час заступник Голови Служби безпеки України).


Власне саме ці, приховані про всяк випадок, матеріали дозволили порушити означену справу. Пропонуємо їх вам для ознайомлення за адресою:



http://ord-ua.com/categ_1/article_53322.html

admin