ЗАПЕВНЯЄМО ВАС У ПІДТРИМЦІ

Шановна Юліє Володимирівно!

Щороку восени при формуванні бюджету країни на наступний фінансовий рік місцеве самоврядування жило в очікуванні змін відношення держави до місцевих рад та до їх спроможності якісно й у повному обсязі надавати публічні послуги, розбудовувати наші міста і села, покращувати рівень життя громад. І щороку наші очікування не тільки не справджувалися, але й ситуація з місцевими бюджетами дедалі погіршувалася, а місцеві ради все більше перетворювалися на каси з виплати заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Надцентралізація коштів у вигляді субвенцій та ще й через різні міністерства і залучення обласних влад є вкрай неефективною, громіздкою і несправедливою системою фінансування регіонального і місцевого розвитку.

Повідомлення останніх тижнів з робочих нарад і зустрічей з представниками міст і селищ України щодо якісно нових підходів у формуванні Бюджету – 2009, які відбуваються за Вашою ініціативою і участю, вселяють у нас нові надії на справедливість та оптимізм щодо початку системних реформ і децентралізації влади в Україні.

Разом з тим нині додається немало і тривоги, оскільки довгоочікувані в місцевому самоврядуванні реформи можуть наразитись на фальшстарт через різке загострення політичної кризи в країні й особливо – у парламентській гілці влади, у чому, на жаль, немала „заслуга” Президента України.

У цей складний і переломний для країни час, коли Уряд і місцеве самоврядування залишаються єдиним оплотом стабільності в державі, нам видається дуже важливим, щоб Кабінет Міністрів України і надалі працював на благо народу, ухвалював важливі економічні і реформаторські рішення, які б не дозволили політичній смуті спричинити ще й економічну кризу.

Зі свого боку запевняємо Вас у підтримці та готовності наших міських і селищних рад втілювати у життя усі прогресивні, реформаторські і конструктивні рішення очолюваного Вами Уряду України, спрямовані на покращення життя територіальних громад.

Прийнято на зборах 18 вересня 2008 року

“Трибуна”

admin