За фактом отруєння 122 “джейбілівців” прокуратура порушила кримінальну справу

Як повідомила прес-секретар прокурора області Вікторія Попович, у матеріалах, зібраних прокуратурою за фактом харчової інтоксикації 122 працівників ТОВ „Ядзакі Україна”, йдеться про те, що товариство „Альтернатива компані” неналежно виконувало свої обов’язки. Компанія зареєстрована в Київській області, згідно з договором, вона здійснювала забезпечення якісного харчування та приготування їжі.
Зокрема, за висновками бактеріологічного дослідження, проведеного СЕС, у приготованих стравах, які вживали постраждалі працівники ТОВ „Ядзакі Україна”, виявлені бактерії золотистого стафілококу та сальмонели.
Окрім того, в ході перевірок, з’ясувалося, що персонал харчоблоку грубо порушував вимоги санітарного законодавства, у тому числі щодо застосування дезінфікуючих засобів. Працівники харчоблоку не дотримувався технологій приготування страв та їх зберігання, що спричинило масивне накопичення збудника в напівфабрикатах та готових стравах.
За даними санітарно-епідеміологічної служби області, з 25 працівників харчоблоку, шестеро були допущені до роботи без наявності необхідного медичного висновку, а 15 є носіями патогенного стафілококу, повідомляє ZAXID.NET

admin