Середня заробітна плата економістів складатиме 2500 гривень

Середня номінальна заробітна плата в галузях економіки України в 2009 році становитиме 2472 гривні. Про це сьогодні в ході наради за участю Прем’єр-міністр України стосовно проекту закону України “Про Державний бюджет України на 2009 рік” заявив міністр економіки України Богдан Данилишин.
Зокрема, міністр економіки зазначив, що всього за прогнозом Міністерства економіки на оплату праці в 2009 році буде виділено 445,7 мільярда гривень. При цьому Богдан Данилишин зазначив, що відповідний прогноз Мінекономіки запроваджений на рівні 430 мільярдів гривень. “Але я думаю, що ми ці показники узгодимо, розбіжність тут невелика”,- зазначив міністр.
В той же час Богдан Данилишин зазначив, що реальний приріст заробітної плати, який покладений в основу бюджету 2009 року, передбачає реальний приріст заробітної плати по галузях економіки від 15,3 відсотка до 18,3 відсотка відповідно до періоду минулого року.
В той же час бюджет на наступний рік передбачає, що рівень безробітного населення в Україні у віці від 15 до 70 років становитиме 1,4-1,5 мільйона осіб.

Укрінформ

admin