Я ніколи не напишу й не скажу так, як сфотографую

Сьогодні у фойє Ужгородського національного університету (на БАМі) було особливо людно. Студенти й викладачі споглядали за фотороботами, які виставили студенти ІІ-ІІІ курсів відділення журналістики (Надія Вишневська, Віталія Мунчак, Катерина Маріненко, Ірина Молнар, Пимін Гудмунсан). Тематика знімків здебільшого соціальна — самотні бабусі, беззахисна дітвора, яка тиняється вулицями міста, закохані песики, “самотній телефон”, який свідчить про брак людського спілкування…
“Виставкою “Соціале” ми намагалися привернути увагу студентів до проблем батьківства, бездомних дітей, самотніх людей похилого віку. Також ми хотіли пожвавити життя молоді, адже студентські роки мають запам’ятатися не лише сесіями…”, — зазначила одна з організаторів виставки, студентка ІІІ курсу відділення журналістики УжНУ Віталія Мунчак.
Виставка триватиме до 16 вересня. “Наступна акція буде загальноуніверситетською (свої роботи виставлять студенти інших факультетів УжНУ). Гадаю, нам це вдасться, адже нам допомагають викладачі кафедри журналістики, які навчили нас працювати з фотографіями”, — висловилася організатор виставки, студентка ІІІ курсу відділення журналістики УжНУ Надія Вишневська.

P. S. У майбутньому організатори виставки бачать себе і фотожурналістами також. Недарма Н. Вишневська процитувала відомого фотографа Олександра Глядєлова: “Я ніколи не напишу й не скажу так, як сфотографую”.

Евеліна Гурницька, Clipnews.info

Фото: виставка “Соціале”
Відео: Організатор виставки Віталія Мунчак коментує фотороботи.

admin