ФК “Закарпаття” заборгував стадіонові “Авангард”

Директор Авангарду показав договори, укладені між його комунальним підприємством та футбольним клубом “Закарпаття” на період з 28 серпня 2007 року по 31 травня 2008 року. Згідно з ними, вартість надання послуг (тренування перед грою, використання душових, користування табло, тощо) для проведення однієї гри становить 10 тис. 500 грн. Таку ціну директор стадіону вважає символічною. Взяти до уваги хоча б кількість глядацьких місць ( 10 506 ) та ціну квитка ( 5, 10, 20 грн.), а на трибунах, у середньому, буває по 3—4 тисячі вболівальників.


Ціна послуг не змінилася протягом поточного року на жодну копійку, запевнив Сергій Петрус, хоча з минулого року зростали рівень мінімальної заробітної плати, ціни на енергоносії і т. п. Невідомо, звідки з’явилася інформація про нібито зростання оренди аж учетверо! Згідно з основним для будь-якого футбольного клубу документом — регламентом, йдеться про те, що клуб несе усі витрати, пов’язані з участю його команди у змаганнях. Рішенням сесії міської ради клуб звільнено від плати за користування землею, оренду поля, за всі інші послуги він має платити, акцентував Сергій Петрус. Для порівняння, ФК “Динамо” і стадіон “Динамо” у Києві платять тільки за оренду поля 7 млн. грн. на рік. Інші витрати з утримання стадіону сплачує ФК “Динамо”. У нас, якби доводилося платити за оренду землі, спершу треба було б провести експертну оцінку і тільки за неї викласти 150 тис. грн., а тоді вже говорити про розмір оренди поля.


Вартість квитків на гру визначає клуб — господар поля, йому ж надходять кошти від реалізації квитків. Торік, коли ФК “Закарпаття” грав з “Чорноморцем”, була домовленість , що кошти від реалізації квитків надходять виключно на рахунки ФК “Закарпаття”, поінформував Сергій Петрус. Жодної копійки від цього протягом року стадіон не отримав. Як керівник комунального підприємства, з огляду на ситуацію, що склалася (ФК “Закарпаття” за минулий рік жодного разу не розрахувалося) він змушений був звернутися до суду, щоб захистити, за його словами, економічні інтереси “Авангарду”. Загалом ФК “Закарпаття” боргує стадіонові близько 200 тис. грн. Така цифра фігурує у судових рішеннях. Стадіон “Авангард” надає також послуги для проведення змагань на першість міста, першість області, турніри, спартакіади, фестивалі. Таким чином вдається заробити кошти на себе, з міського бюджету КП “Авангард” отримує тільки на зарплатню для працівників.


Clipnews.info




Прес-конференція Сергія Петрус, директора стадіону “Авангард” та Олега Муртазіна, начальника управління у справах культури, сім’ї, молоді та спорту Ужгородської міської ради в прес-центрі „Нове Закарпаття” у відеоролику.

admin