Закарпаття ліквідовує наслідки стихії

За попередньою оцінкою, збитки від стихії оцінюються у 163,7 млн. гривень. Внаслідок паводку в області було зруйновано та пошкоджено 129 мостів, з них 14 – автомобільних, пошкоджено майже 67 км автомобільних доріг, зруйновано близько 26 км берегоукріплень, пошкоджено 1323 житлових будинків і 11 об’єктів соцкультпобуту та освіти.
На сьогоднішній день до всіх населених пунктів, що постраждали від стихії, забезпечено проїзд на автодорогах, відновлено енерго-, газопостачання та телефонний зв’язок.
Працівниками Закарпатського облводгоспу продовжується обстеження дамб та гідротехнічних споруд на річках Тиса, Боржава, Латориця, водосховищ осушної системи „Чорний Мочар”. Насосними станціями Берегівської та Латорицької осушної системи триває відкачування води. Також продовжуються відновлювальні роботи на 4 гідротехнічних спорудах. Поблизу Рахова, смт. Ясіня Рахівського району, сіл Добрянське, Калини та смт. Тересва Тячівського району проводиться облаштування дамб та укріплення берегів річок. Фахівцями Служби автомобільних доріг у Закарпатській області продовжується очищення полотна від наносів. Загалом укріплено 9 кілометрів узбіч. Силами управління лісового та мисливського господарства в області вже відновлено 10 кілометрів доріг, 3 мости, стільки ж мостів відремонтовано.
Аварійними бригадами МНС проведено відкачку води із шести дворогосподарств та 6 колодязів. Загалом відкачано майже 6 тис. м куб. води.
Медиками краю надається допомога постраждалому населенню. Всього оглянуто 5911 людей, з них 1005 – повторно. Наразі госпіталізовано 12 хворих, в тому числі двоє дітей. Медпрацівниками проводиться щоденний моніторинг епідеміологічної ситуації в постраждалих районах краю.
Велика увага звертається на забезпечення санітарного благополуччя в цих районах. Працівниками санепідемстанції проведено дезинфекцію 3027 об’єктів, в тому числі по одному водопроводу та пункту централізованого водопостачання. Дезинфіковано 1345 колодязів. Одночасно спеціалістами СЕС призупинено експлуатацію 3 водопроводів, тимчасово закрито 2 дитсадки та 14 установ громадського харчування. Спеціалістами проводиться щоденний аналіз питної води на території Тячівського, Рахівського та Хустського районів.
Фахівцями головного управління ветеринарної медицини завершено обстеження господарств у Виноградівському та Хустському районах. У Рахівському районі огляд триває. За наслідками обстеження захоронено 40 овець, 3 свині, 108 кролів та 810 голів птиці. У всіх постраждалих районах триває очистка та дезинфекція дворогосподарств.

admin