«Закарпатгаз» домігся обіцянки влади збільшити тарифи

Біля адміністрації зібралося близько 100 працівників ВАТ «Закарпатгаз». До них вийшов в.о. начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури Володимир Католик, який запевнив мітингувальників, що влада їх підтримує і навіть звертатиметься до кабміну з проханням переглянути тарифну політику. «Ми підтримуємо ваші пропозиції, звернемося до Кабінету міністрів, щоб тарифи були переглянуті. Це те, що ми можемо зробити. А можемо тільки підтримати, бо впливу на тарифну політику не маємо».
У той же день уряд вирішив у повному обсязі задовольнити страйкові вимоги газопостачальних організацій. Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на прес-конференції. Юлія Тимошенко відзначила, що з завтрашнього дня НКРЕ прийме всі рішення, які потрібні для нормального економічного функціонування газопостачальних організацій.
Також, за словами Прем’єр-міністра, буде підвищена заробітна плата працівникам газопостачальної системи. Зокрема, Юлія Тимошенко повідомила, що газопостачальні організації вже достатньо укомплектовані кадрово, а також їм збільшені видатки для експлуатації системи на належному рівні. “Ми вже вирішили всі страйкові вимоги газовиків, прийняли всі необхідні рішення і газовики всі спокійно поїхали додому”, – відзначила глава уряду.
Як раніше повідомлялося, ВАТ “Закарпатгаз” взяв участь у Всеукраїнській акції протесту, яку провели підприємства із газопостачання та газифікації України. Пікетування пройшло під Кабміном та будинком Закарпатської облдержадміністрації. Претензії газовиків стосуються розмірів тарифів, а у разі ігнорування вимог підприємства погрожують припинити газопостачання споживачів (крім тих, відключення яких неможливо здійснити з технологічних причин).
Газовики стверджують, що до радикальних дій їх спонукає вдатися критична ситуація, яка склалася на газорозподільних підприємствах у зв’язку із бездіяльністю влади щодо забезпечення нормального функціонування систем газопостачання держави. Сьогоднішній фінансовий стан підприємств галузі ставить під загрозу їх функціонування, що у свою чергу може призвести до порушення спокою і безпеки громадян.
Чинні тарифи на послуги з розподілу і постачання природного газу, як і раніше, не забезпечують відшкодування їх економічно обґрунтованих витрат. З кожним днем збільшується заборгованість за надані «Закарпатгазом» послуги, а також зростають збитки підприємства. Через низьку заробітну плату кваліфіковані кадри, які забезпечують безперебійне і безаварійне газопостачання споживачів, залишають робочі місця.
“Закарпатгаз” вимагає у найкоротші терміни встановити реальні економічно обґрунтовані тарифи на послуги з транспортування та постачання природного газу. Працівники обласних ВАТів уже поінформували Кабмін, що у разі ігнорування їх вимог (встановлення економічно обгрунтованих тарифів і повний розрахунок за надані послуги із транспортування) газові підприємства України припинять газопостачання споживачів (крім тих, відключення яких неможливо здійснити з технологічних причин).

Прес-служба ВАТ «Закарпатгаз»

admin