Уряд не задоволений Держводгоспом

Уряд вважає незадовільними темпи відновлювальних робіт з боку підприємств Держводгоспу в постраждалих від повені регіонах. Про це заявив на нараді з питань проектування та будівництва об’єктів, які потребують першочергового відновлення та ремонту в зоні стихійного лиха, яка проходить в Івано-Франківську, перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов. “По тенденціях відновлювальних робіт я не можу сказати, що Держводгосп знаходиться на першому місці. Я дивлюся по регіонах – 6, 4, 10, 16 відсотків від запланованого. Ці темпи нас не задовольняють”, – підкреслив заступник глави уряду.
В той же час Олександр Турчинов нагадав, що уряд на минулому тижні своєю постановою виділив на роботи Держводгоспу з відновлення потерпілих регіонів безпрецедентну суму в 670 млн грн, з яких 360,5 млн підуть з резервного фонду бюджету, 57 млн – по лінії Укравтодору та ще 270 млн – з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. “Ми повинні забезпечити захист від стихії, який зробить Івано-Франківську, Закарпатську, Тернопільську, Львівську, Вінницьку, Чернівецьку області захищеними і безпечними”, – підкреслив Олександр Турчинов.
В той же час Олександр Турчинов нагадав про досягнуту з керівництвом Держводгоспу домовленість про розробку пооб’єктного плану з виконання робіт. “Цей план буде контролюватися урядом практично в щоденному режимі”, – підкреслив він.
В той же час, як заявив під час нарада голова Державного комітету з водного господарства Василь Сташук, вже до кінця поточного тижня Держводгосп включиться в роботу по всім запланованим об’єктам. При цьому він звернувся з проханням прискорити виділення з боку Мінфіну грошей за напрямками, затвердженими урядовою постановою.

Укрінформ
admin