Невдовзі ціни на бензин впадуть

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі консалтингової компанії “UPECO”, протягом минулого місяця ціни на нафту та нафтопродукти в Європі знизилися на 18% – 20%. 5 серпня вартість бензину А-95 у Середземноморському регіоні вперше від квітня цього року впала нижче позначки $1 000/т і на 11 серпня становила $967/ т (падіння за місяць – на $240/ т). Дизельне паливо на цю дату котирувалося по $1 030 /т, тоді як усього місяць тому, 11 липня, спостерігався абсолютний рекорд його вартості – $1 333/т.
“Падіння цін чудово ілюструє нерозривний зв’язок ринку України зі світовими тенденціями. Враховуючи падіння цін, яке вже відбулося в Європі, є підстави вважати, що до кінця серпня ціни на автозаправних станціях країни знизяться ще на 20-25 коп./літр”, – зазначив виконавчий директор “UPECO” Сергій Куюн.
Водночас, аналітикам компанії складно прогнозувати ситуацію на більш віддалену перспективу через підвищену непрогнозованість світових цін. “Цього року ринок подарував кілька сюрпризів, як, наприклад, 50%-ве зростання цін за перше півріччя, і зниження, яке спостерігається сьогодні, – чергова абсолютна несподіванка”, – вказав С. Куюн, додавши при цьому, що протягом кількох попередніх років липень та серпень завжди були періодами активного зростання цін, зумовленого сезонним збільшенням споживання нафтопродуктів у світі.
Нагадаємо, що за підсумками минулого тижня ціни на бензин марки А-76/80 знизилися на 8 коп., до 5,93 грн./літр, на бензин марки А-92 – на 10 коп., до 6,31 грн./літр, на бензин марки А-95 – на 8 коп., до 6,54 грн./літр, на дизельне паливо – на 14 коп., до 6,93 грн./літр.

ЛIГАБiзнесIнформ

admin