Еліта українського футболу — не для ФК “Закарпаття”

`У нас не виходить закріпитися у вищій лізі через фінанси, – розповів О. Мукомел. – Після вильоту з вищої ліги ми зберегли команду на 85%. Ми порахували, щоб у наступному році виступати у прем’єр-лізі, нам потрібно набрати 72 очки`.
Він також зазначив, що клуб має лише одного інвестора. `У нас в клубі мало інвесторів. Практично один чоловік займається інвестуванням. В цьому році ми нікого не придбали, взяли трьох чоловік в оренду`, – зазначив віце-президент `Закарпаття`.
Не по кишені клубу і оплата послуг ужгородського стадіону `Авангард`, де зазвичай тренувалися футболісти. За словами гендиректора клубу Івана Шіца, наступний матч ФК `Закарпаття` гратиме у сусідньому місті Мукачеві. `Ми вирішили як експеримент провести декілька матчів в Мукачеві та Берегові, оскільки нам не по кишені платити стадіону `Авангард` 10 500 грн за одну гру. У минулому році у вищій лізі за оренду футбольного поля ми платили на 40% менше (6000 грн)`, – розповів І.Шіц.
Керівники клубу підрахували, що їм дешевше привезти вболівальників п’ятьма автобусами до Мукачева за 3000 грн, аніж платити стадіону `Авангард`.
`Ми маємо платити за 1 годину тренування на центральному полі 1870 грн, – зауважив О. Мукомел, – а команда має тренуватися хоча би три рази на тиждень`.
Функціонер клубу звинуватив керівництво стадіону `Авангард`: `І при цьому ми відновлюємо футбольні поля своїми силами перед початком сезону, а пан Петрус (директор стадіону `Авангард` Сергій Петрус, – ZAXID.NET) не хоче вкласти в це навіть копійку, що ми платили йому, коли виступали у вищій лізі. Це відбивається також на ціні білетів`.
Незважаючи на фінансові, труднощі керівництво клубу запевнило, що у грі за кубок команда йтиме якомога далі. Наступний матч у межах І ліги буде зіграно у Мукачеві з ФК `Динамо-2` 24 серпня.

ZAXID.NET

Відеоролик від clipnews.info:

admin