Державна прикордонна служба України спростовує звинувачення СБУ

Державна прикордонна служба України вживає комплексних заходів з протидії незаконній міграції на кордонах нашої держави. Так, з початку нинішнього року співробітники прикордонного відомства затримали за порушення законодавства з прикордонних питань 3230 нелегальних мігрантів, з яких 2136 – за незаконне перетинання державного рубежу. Ще 16367 громадянам цієї категорії було обґрунтовано у в’їзді в нашу країну. Понад 1200 мігрантів було видворено з України та повернено на батьківщину.
Разом з тим останнім часом у засобах масової інформації з’являються публікації, які свідомо та цілеспрямовано дискредитують діяльність Державної прикордонної служби. Так, днями українські та зарубіжні видання активно обговорювали заяву, розповсюджену прес-службою СБУ, про виявлення її співробітниками злочинної групи з переправлення нелегальних мігрантів до країн Євросоюзу. У заяві було безапеляційно вказано на організатора групи – офіцера Державної прикордонної служби України.
Ми підтверджуємо факт порушення кримінальної справи за статтями 28, 332 та 423 Кримінального кодексу України, однак наголошуємо, що за умов незавершеності слідства, відсутності судового рішення та вироку, розповсюдження подібних заяв і їх обговорення у засобах масової інформації є дочасним і некоректним, а поширене окремими ЗМІ повідомлення про нібито переправлення через кордон 12 тисяч нелегальних мігрантів та отримання за його організацію 12 мільйонів гривень взагалі є таким, що не відповідає дійсності, про що свідчить офіційна статистика затримань порушників кордону прикордонними відомствами Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії.

Сайт Державної прикордонної служби України

admin