40 мільйонів гривень мають виділити Закарпаттю на виконання державної протипаводкової програми “Тиса”

Загалом до переліку фінансування включено 15 об’єктів.
Фахівці об’єднаної дирекції будівництва водогосподарських об’єктів цього тижня розпочали будівельні роботи у 8 місцях. До кінця цього тижня ними планується почати будівництво ще на 7 об’єктах. Наразі на зведенні берегоукріплень залучено 50 робітників та 37 одиниць техніки. Відбудовують берегоукріплення та дамби в Міжгірському, Рахівському, Тячівському та Хустському районах. Найбільше об’єктів під реконструкцією — на Тячівщині: тут відновлюватимуть берегоукріплення поблизу сіл Руське Поле, Красне, Красношорка, Калини, Терново, Бедевля, Підплеша, Тересва, Добрянське та Біловарці. На Рахівщині спеціалісти об’єднаної дирекції планують відбудувати берегоукріплення в селищі Ясіня та в місті Рахів. В Міжгірському районі такі ж роботи проводитимуть в селі Верхній Бистрий. Щодо Хустського району, то тут планується відрегулювати русло річки Ріка.
Загальна кошторисна вартість цих об’єктів — майже 80 мільйонів гривень. Завдяки виконаним роботам від ймовірних підтоплень буде захищено 9 населених пунктів, понад 3 тисячі дворогосподарств.
Наразі об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів в Закарпатській області отримала від уряду лише 7 мільйонів гривень. Разом з тим, проплата за виконані будівельні роботи не може здійснюватися через відсутність спрощеної процедури приймання платежів. Ще одна проблема, про яку говорять в об’єднаній дирекції, стосується можливості одночасного проектування та ведення будівельних робіт з їх одночасною оплатою.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації
admin