Завдяки Президенту та його секретаріату, Ужгород не отримав 15 мільйонів гривень на розвиток міста, а бюджетникам не підвищать заробітну плату

Зокрема:
1. При уточненні державного бюджету було передбачено введення 3-ої тарифної сітки оплати праці (цільове підвищення заробітних плат бюджетникам, зокрема працівникам сфери освіти та медицини).
2. Місто Ужгород на 2008 рік має 4,5 млн. на ремонт та утримання доріг. При уточненні бюджету передбачалось, що всі зібрані кошти від збору з власників автотранспортних засобів залишатимуться в міському бюджеті, а, отже, це могло додати ще як мінімум 1,5 млн. грн.. додатково. До того ж, Ужгород не отримає заплановану субвенцію з держбюджету на розвиток інфраструктури міста.
3. Енергоносії. Завдяки перевиконання бюджету в м. Ужгороді за перше півріччя 2008 року, в липні було погашено заборгованість за енергоносії на суму 4 млн. грн. Проте у разі прийняття ВРУ змін до бюджету, цей борг міг бути погашений коштами державного бюджету, а витрачені містом 4 млн. грн.. могли піти на розвиток інфраструктури.
4. Також місто не отримає коштів на сферу ЖКГ. Зокрема на ремонт покрівель в м. Ужгороді міським бюджетом на 2008 р. передбачено видатків 1 млн. грн., при потребі в 9-10 млн, частина з яких також могли бути надані для міста Урядом україни на чолі з Юлією Тимошенко.

Як прокоментував цю ситуацію депутат обласної ради, очільник Ужгородського БЮТу Василь Гнатків, „…через авантюри, які проводить Секретаріат Президента і особисто Віктор Ющенко, Україна і Ужгород зокрема не отримали колосального фінансового поштовху до розвитку. Дякуючи Ющенку, Балозі, Крілю, Петьовці та іншим „єцам”, котрі внесли на розгляд Парламенту альтернативний проект бюджету, не підтримавши проект Юлії Тимошенко, Ужгород не отримав майже 15 мільйонів гривень, а бюджетникам не підвищать заробітну плату”.

admin