НА ЗАКАРПАТТІ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ РОБОТИ З ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ВОДНОЇ СТИХІЇ

За інформацією ЦП ГУ МНС у Закарпатській області, наразі тривають роботи по ліквідації наслідків водної стихії.
Станом на сьому ранку 29 липня було відновлено рух на автошляхах: Рогатин—Мукачево, між селами Мала Копаня та Рокосово (Виноградівський — Хустський райони)^ сполучення Хуст— Шаяни— Вишково (Хустський район)^ між м. Тячів та с. Бедевля, та між смт. Тересва — с. Грушево (Тячівський район).
Поновлено газопостачання в селі Бедевля та селищі Тересва Тячівського району. Евакуйовані мешканці з с. Руське Поле цього ж району повернулися до своїх домівок.
Частково залишаються підтопленими насалені пункти: смт. Тересва, с. Бедевля, с. Грушево Тячівського району (75 будинків)^будинки по вул. Ватутіна в м. Рахів, присілки Лопушанка, Стебний, с. Чорна Тиса, присілок Хмелево (20 будинків), що на Рахівщині^ в Ужгородському районі в с. Вовкове – 12 дворогосподарств
На Свалявщині залишаються пошкодженими підпірні стіни в селах Плоске – Родникова Гута (35м) та Дусино – Липча (15м) та крайні опори моста чарез ріку Боржаву в урочищі Заріка села Березинки.
В Міжгірському районі (с. Верхній Бистрий) пошкоджено 20м дорожнього полотна, по вул. Зарічна, проїзд відсутній.
Відсутні під’їзди до населених пунктів у Рухівському районі: с. Богдан, у присілку Брабоя розмито дорогу Богдан-Луги, рух припинено (дорога місцевого значення)^в с. Луги перекрито центральну дорогу (400 м) сполучення з м. Рахів рух припинено (дорога місцевого значення).
У зв’язку з проведенням ремонтних робіт відключено від електропостачання смт. Тересва, Тячівського району та с. Луги на Рахівщині.
Упродовж 28 липня підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпаття продовжували ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації природного характеру. Так, Рахівським ПДПЧ-3 відкачано 187м.куб. води з трьох дворогосподарств в с.Ділове^ ППЧ-22 смт. Ясіня відкачано з 8 підвальних приміщень 160м.куб. води^ ППЧ-30 смт Бичків відкачано 200 м.куб. води з 9 дворогосподарств^ СДПЧ-8 м. Тячів відкачано 420 м.куб. води в с.Руське Поле з 6 підвальних приміщень та з 28 колодязів^ МПК-1 смт Тересва відкачано 210м.куб. води з 5 дворогосподарств^ автомобілем САРМ аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління в с.Руське Поле (Тячівщина) відкачано води з 4 дворогосподарств в кількості 160м.куб. води.
Окрім цього сили та засоби Мукачівського та Хустського зведеного загонів прибули в розпорядження начальників Тячівського та Хустського райуправлінь та працюють на ліквідації наслідків негоди. Автомобіль САРМ та 5 мотопомп АРЗ СП працюють в Тячівському районі.

admin