Баранинці відкликали п’ятьох депутатів сільської ради. І готуються провести проміжні вибори.

Рік тому по п’яти округах Баранинської сільської ради провели соціологічне опитування й отримали результат довіри громади до кількох депутатів та зібрали підписи виборців. Як з’ясувалося, голосів за відкликання кожного з цих п’яти депутатів назбиралося більше, ніж тоді, коли в березні 2006-го їх обирали. Територіальна комісія мала би ще тоді відреагувати на низову ініціативу виборців і організувати процедуру відкликання, а результат зборів виборців 13 липня мав бути ще рік тому. “Однак Територіальна комісія не зробила цього, “бавилася” з нами протягом року, доки голова, заступник та троє членів комісії підписали заяви про те, що не витримують тиску громади, і пішли, таким чином змінивши склад Територіальної комісії, ”— розповів голова Баранинської сільради Павло Чучка. Від моменту виходу трьох членів територіальної виборчої комісії до зборів з відкликання депутатів минули два місяці.
У процедурі відкликання взяли участь 39,2 % виборців (або 302 чоловік із 771, які є в загальному списку). Така висока явка — попри свято, спеку, неділю— доказ того, що люди у своїй переважній більшості прагнуть відновити нормальне життя в селі. На переконання сільського голови, цей кістяк з трьох сотень людей не дозволить, щоб у селі знову заправляли аферисти, які потрапили до ради завдяки фальсифікації голосів. Стосовно п’яти відкликаних депутатів, то, за словами Баранинського голови, таку ж процедуру захочуть провести і в селах Барвінок, Підгорб, Довге Поле, де є “ще більш одіозні, ніж у Баранинцях, депутати”. Наразі баранинська громада показала, що йде в авангарді, є активнішою, амбітнішою, ближчою до обласного вароша з його революційним духом, ніж громади цих сіл, які ще за себе скажуть слово…
Наприкінці вересня — початку жовтня ( через 60 днів), згідно з Законом “Про вибори депутатів до місцевих рад”, планується провести проміжні вибори, ввести до сільської ради нових депутатів, отримати оновлений склад Баранинської сільради з активним форумом, виконавчий комітет, якого доти з вини цих депутатів сформувати не було змоги (Чучка загалом запропонував 65 нових осіб у члени виконкому, але його пропозиції постійно відкидали).
Загалом відбулося всього дві сесії (друга не закрита, не було сформовано виконавчий комітет) та 14 пленарних засідань Баранинської сільської ради і десь стільки ж засідань були зірвані, жодного разу не засідали депутатські комісії. Мешканці с. Баранинці вважають збори з відкликання депутатів “великою подією маленького села” і налаштовані працювати на результат, показовий для країни. Вони переконані: знову поставити їхнє село на коліна не вдасться.




admin