Прокуратура через суд повертає ужгородцям незаконно відчужену земельну ділянку

Ужгородською місцевою прокуратурою, у ході здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом використання підробленого офіційного документа (ст. 358 КК України –   підроблення та використання підроблених документів), встановлено наявність підстав для представництва інтересів держави у земельній сфері.

Зокрема, невстановлені особи підробили державний акт на право власності на земельні ділянку підробивши підпис колишнього   Ужгородського міського голови. В результаті чого їм вдалося оформити право власності на цю земельну ділянку на підставну особу.

З метою ускладнення повернення ділянки у судовому порядку, її   в короткий час фіктивно перепродали через підставних осіб.

Досудовим слідством також встановлено, що Ужгородською міською радою рішення про виділення вказаної земельної ділянки ніколи не приймалось та відповідно у приватну власність земельна ділянка не передавалась.

З метою реагування на виявлені порушення, Ужгородською місцевою прокуратурою до Ужгородського міськрайонного суду заявлено позов в інтересах держави в особі Ужгородської міської ради про витребування незаконно відчуженої   земельної ділянки площею 0,010 га та нормативною вартістю 641 тис. гривень на користь територіальної громади.

Наразі судом відкрито провадження за позовом прокурора.

Крім цього, у рамках кримінального провадження вживаються всі заходи для встановлення організаторів цієї протиправної схеми та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

clipnews