Баскетбол: Ужгородці здобули перемоги (ФОТО)

У рамках 5-го туру Першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» приймав «Віта-Агро» (Львів).

Господарі на цих протистояннях були максимально сконцентрованими, адже розуміли, що для виходу в плей-оф у наступних поєдинках необхідно здобувати максимум очок. Матчі з «Віта-Агро» виявилися хорошою нагодою покращити своє турнірне становище. Ужгородці зібралися, показали якісний баскетбол і подарували вболівальникам перші домашні перемоги в сезоні 2017/18 років.

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Віта-Агро» (Львів) – 93:57

Закарпатці з перших хвилин узяли гру під свій контроль. Злагоджені командні дії та хороші індивідуальні показники окремих спортсменів робили свою справу. Уже за підсумками першої чверті господарі випереджали суперника на 9 очок (18:9). У другій 10-хвилинці команда Олександра Зубковського продемонструвала високий відсоток результативності й зробила вагому заявку на перемогу (47:24).

Попри комфортний гандикап ужгородські баскетболісти не збавляли темпу, і з часом їхня перевага тільки зростала. Рахунок на табло дозволив коучу господарів задіяти тих спортсменів, які отримують недостатньо ігрової практики. Юні баскетболісти із поставленими перед ними завданнями впоралися і не загубилися в когорті більш досвідчених колег. Уникнути розгрому львів’янам не вдалося. Ужгородці довели справу до впевненої перемоги – 93:57. Найрезультативнішими в цій грі були львів’янин Ростислав Сушибара (30) та ужгородець Андрій Попадинець (25).

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Віта-Агіро» (Львів) – 95:64

Усі прихильники закарпатського колективу очікували на продовження баскетбольного свята й наступного дня. Хоч підсумковий рахунок і свідчить про явну перевагу ужгородців, однак львів’яни цього разу спромоглися дати бій.

Господарі розпочали зустріч невпевнено, і гості заволоділи 7-очковим гандикапом. Львів’яни грали з ужгородцям на рівних, і за підсумками стартової чверті саме вони були попереду (17:20). У другій 10-хвилинці закарпатці почали діяти агресивніше, тож це дало результат. Представники Срібної Землі спочатку нівелювали відставання, а згодом навіть змогли вийти вперед. Відпускати у відрив свого суперника гравці «Віта-Агро» не збиралися, і перед великою перервою ужгородці були попереду тільки на чотири очки (42:38).

Третя 10-хвилинка стала ключовою в цьому протистоянні. Львів’яни виснажилися й почали програвати єдиноборства. Господарі наприкінці зустрічі віднайшли свою гру і повністю домінували на майданчику. Заключна чверть вийшла чи не ідеальною у виконанні наших спортсменів (28:12). Ужгородці надійно грали в захисті та якісно діяли в нападі. У підсумку перевага «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» сягнула позначки в 31 бал (95:64).

Сподіваємося, що ці дві вікторії додадуть упевненості закарпатським баскетболістам і вони зможуть якомога краще налаштуватися на найближчі матчі з БК «Калуш-ПНУ» (16–17 грудня) та порадувати своїх уболівальників яскравими звитягами.

IMG_4171

IMG_4137

IMG_4179

IMG_4193

Карпатський об’єктив

 

clipnews