На Закарпатті з початку року сплачено понад 2,7 млрд грн ЄСВ

З початку 2017 року, протягом січня-листопада, до бюджету платники Закарпатської області забезпечили 2 млрд 712 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст надходжень зафіксовано на 823,6 млн грн або на 43,6%.

Зокрема, за підсумками листопада поточного року на соціальні гарантії направлено 262,3 млн грн ЄСВ, що порівняно з минулорічним періодом більше на 77,2 млн гривень.

За словами фахівців Головного управління ДФС у Закарпатській області, позитивна динаміка надходжень ЄСВ свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби – вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Варто зазначити, що 7 грудня 2017 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2018 рік», яким встановлено мінімальну заробітну плату у місячному розмірі з 1 січня 2018 року – 3 723 грн, у зв’язку з цим зміниться максимальна величина бази нарахування єдиного внеску, яка визначатиметься як максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць, що дорівнює 15 розмірам мінімальної заробітної плати, встановленої законом, на яку нараховується єдиний внесок.

Детальніше про те, хто і скільки сплачуватиме у 2018 році, читайте ТУТ.

ДФС у Закарпатській області

clipnews